Om oss

Jag har en passion för choklad!

​​​​​​​Smakupplevelser har alltid varit viktiga för mig. När jag gör en pralin så vill jag att den som äter den ska känna en ljuvlig balans mellan sötma, bitterhet och syra i munnen. Det ska ”sjunga” i smaklökarna och ett lyckligt leende ska smyga sig fram på läpparna. Då är jag nöjd!

Årets kvinnliga företagare 2005

Annelie Kejroth upptäckte en intressant marknadsnisch och byggde då upp en framgångsrik verksamhet bestående av både produktion och butiksförsäljning av choklad. Annelie tillverkar sina egna chokladprodukter, praliner och bakverk. Hon driver och utvecklar hela tiden sitt företag vars verksamhet genomsyras av hög kvalitet i alla led från råvaror till personal. Annelies entreprenörskap präglas av stor beslutsamhet, envishet, förmåga att övervinna motgångar förenat med idérikedom, kreativitet och en övertygelse om att choklad tillför livet stor njutning. Annelie Kejroth är en utomordentlig förebild för 2000-talets kvinnliga företagare.

I vårt kök arbetar vi med choklad där vi kan spåra ursprunget hela vägen tillbaka till den plantage kakaon har växt. Den största leverantören är Felchlin från Schweiz


Emma  Bexenius, konditor och Annelies högra hand.

Det är mer än 8 år sedan som ​​​​​Emma gjorde sin praktik hos Annelie K Choklad under sista året på sin konditorutbildning. Hon blev erbjuden jobb direkt och nu spenderar hon sin arbetstid i köket och ibland bland kunderna i butiken. På fritiden tecknar hon och på sommartid njuter hon av båtliv.